Welkom in Parc naturel des Sources…

een uniek milieu in het hart van de Belgische Ardennen.

Afbeelding

In leven geroepen door de gemeentes Stoumont en Spa, samen met de groep Spadel (Natuurlijke mineraalwaters van Spa en Bru) en de vzw Domein van Bérinzenne, heeft het Natuurpark als missie een natuurlijk en uniek erfgoed te beschermen en op te waarderen, in harmonie met de verlangens van de bevolking en van de economische, sociale en toeristische partners.

Het Natuurpark nodigt U uit om op verkenning te gaan in deze fantastische streek met haar grandioze landschappen, haar bijzondere fauna en flora, haar uitzonderlijke gebouwen en tradities, die voortvloeien uit haar buitengewoon historisch verleden.

Het Natuurpark wenst iedereen, zowel bezoekers, natuurliefhebbers, bewoners, handarbeiders, winkeliers, toeristische dienstverleners of mensen met een educatieve of wetenschappelijke functie, op tal van manieren te ondersteunen om zo een gekozen project ten uitvoer te brengen, in balans met de uitzonderlijke natuur.

In tegenstelling tot andere Waalse natuurparken, zal het Natuurpark haar acties ondernemen in nauwe samenhang met de door Wallonië gevoerde politiek, die instaat voor de noodzakelijke ondersteuning.