Welkom in Parc naturel des Sources…

een uniek milieu in het hart van de Belgische Ardennen.

In het leven geroepen door de gemeentes Stoumont en Spa, samen met de groep Spadel (Natuurlijke mineraalwaters van Spa en Bru) en  de vzw “Domaine de Bérinzenne”. Het natuurpark heeft  als missie een natuurlijk en uniek erfgoed te beschermen en op te waarderen,  dit in harmonie en met de aspiraties van zijn  bewoners , de economische, sociale en toeristische partners.

Het  natuurpark   nodigt u uit om op verkenning te gaan in deze fantastische streek met haar grandioze landschappen, bijzondere fauna en flora, uitzonderlijke gebouwen en tradities, die voortvloeien uit haar buitengewoon historisch verleden.

Of jullie  nu bezoekers,  natuurliefhebbers, lokale bewoners, ambachtslieden, handelaars, of touroperator zijn  , dat jullie een wetenschappelijke of educatieve missie hebben , het natuurpark biedt jullie een waaier  aan  van oplossingen en ondersteuningen om jullie projecten tot leven te brengen in harmonie met deze unieke omgeving.

Net als andere Waalse natuurparken sluit het natuurpark zich aan bij het beleid van het Waals gewest  , daardoor krijgt  het natuurpark essentiële ondersteuning voor de realisatie van zijn doelstellingen.